BEAUTY / CENT PUR CENT 100% LIQUID EN MINERAL FOUNDATION

Processed with VSCO with hb1 preset

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Photo 1: Bare face

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Photo 2: Wearing just Cent Pur Cent liquid foundation

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Photo 3: Wearing just Cent Pur Cent loose mineral foundation and concealer

Vorige week ontving ik drie producten van het 100% natuurlijke en dierproefvrije merk Cent Pur Cent: Pureskin Liquid Foundation, Loose Mineral Foundation en Loose Mineral Concealer. Een nieuw dierproefvrij merk op de markt maakt mij altijd intens happy en ook van een prachtige roségouden verpakking als deze word ik erg vrolijk. Maar het uiteindelijk gaat het natuurlijk om de producten zelf. Dus wat vind ik?

“Een nieuw dierproefvrij merk op de markt maakt mij altijd intens happy!”

Ik was vooral erg nieuwsgierig naar de mineral foundation en concealer, want ik gebruik áltijd de liquid variant van deze producten. Voor een optimale dekking raadt Cent Pur Cent aan om zowel de liquid foundation als de mineral poeder te gebruiken. En omdat ik wel een beetje een vlekkerig gezicht heb en momenteel onder de muggenbulten zit heb ik wel behoefte aan een flinke dekking. Dus de eerste keer besloot ik alle drie de producten samen te gebruiken. Ik was meteen onder de indruk van de dikke maar niet vettige consistentie van de foundation. En de kleur 1.0 matcht perfect bij mijn huid! De liquid foundation dekt mooi en eigenlijk zou ik zo al de deur uit durven.

Maar de mineral foundation poeder maakt de look wel helemaal af. Mijn huid lijkt er nóg matter en egaler door. Het doet me heel erg denken aan een finishing powder, maar dan iets dikker. De concealer doet ook goed zijn werk, al moet ik wel toegeven dat ik niet zoveel last heb van donkere kringen, dus ik weet niet hoe goed ’t werkt voor dames die dat wel hebben. De mineral foundation kan je ook los dragen, dus ook dat heb ik natuurlijk getest. Voor mij was dat echter minder geslaagd. Voor mij is de dekking gewoon te licht. Het doet wel iets, maar ik houd gewoon van een full coverage look. Maar misschien vind ik het wel fijn op vakantie. Een gewone liquid foundation zweet ik er dan namelijk af.

“De Cent Pur Cent pureskin liquid foundation geeft een mooie dekking.”

Dus ben je op zoek naar een fijne full coverage dierproefvrije foundation? Probeer dan eens de Cent Pur Cent liquid foundation eventueel in combinatie met de mineral foundation. Liever een lichte dekking? Ga dan voor alleen de mineral foundation.

xoxo,
Rowan