5 REDENEN OM TE VLIEGEN VANAF GRONINGEN AIRPORT EELDE

GAE

Donderdag 17 mei vloog ik samen met één van mijn beste vriendinnen – en superfotografe – Kimberley vanaf Groningen Airport Eelde naar Wenen. Over onze fantastische trip naar Wenen volgt nog een aparte blog (bekijk in de tussentijd ook mijn vlog). In deze wil ik het graag hebben over mijn ervaring met vliegen vanaf Groningen Airport Eelde. Op reis gaan vanaf dit kleinschalige vliegveld is mij namelijk enorm goed bevallen. En wel om deze vijf redenen:

“GAE is de goedkoopste luchthaven van Nederland qua parkeren!”

 • Gemakkelijk en snel overstappen
  Vanaf Groningen Airport Eelde kan je vrijwel overal naartoe vliegen. Niet altijd middels een directe vlucht (hoewel dat ook zeker in grote getale mogelijk is), maar dan wel met een gemakkelijke korte overstap. Zo vlogen wij via Kopenhagen naar Wenen. Op de heenweg moesten we 2 uur en een kwartier wachten op onze aansluiting en op de terugweg 1,5 uur. Zo landden we al met al binnen 4 uur in Wenen, prima te doen! Bovendien mag ik graag rondlopen op vliegvelden en vond ik het dus ook geen straf om het vliegveld van Kopenhagen te verkennen. Kimberley heeft er zelfs een leuk souvenirtje aan overgehouden: een beeldje van de beroemde zeemeermin. Ontdek alle bestemmingen vanaf GAE.
 • GAE is lekker dichtbij
  Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar voor mij en mijn mede-Noorderlingen is Eelde heel goed bereikbaar. Het scheelt niet alleen qua afstand, maar ook qua drukte. Deze twee factoren zorgen er samen voor dat mijn reistijd aanzienlijk kleiner is dan wanneer ik naar Schiphol zou moeten rijden.
 • Goedkoop parkeren
  Omdat mijn vriend ons heeft gebracht moet ik eerlijk zeggen dat ik niet uit eigen ervaring spreek, maar ik heb me laten vertellen dat parkeren bij GAE erg goedkoop is; het is zelfs de goedkoopste luchthaven van Nederland qua parkeren. De volgende keer als mijn vriend en ik samen op vakantie gaan zou dit zeker een belangrijke reden kunnen zijn om te kiezen voor vliegen vanaf GAE, aangezien we ons altijd weer rot schrikken van de hoge parkeertarieven bij Schiphol.
 • Korte wachtrijen
  Ik was zo verbaasd over hoe snel alles verliep bij GAE: het inchecken ging snel, we waren zo door de security heen (die overigens ook nog eens heel aardig was) en toen we bij terugkomst uit het vliegtuig stapten lagen onze koffers vrijwel direct op de band. Mijn koffer was zelfs de eerste!
 • Relaxed op reis
  Dankzij alle bovengenoemde voordelen ga je vanaf GAE super relaxed op reis, wat misschien wel het grootste voordeel aan vliegen vanaf een compact vliegveld zoals GAE is. Er hangt gewoon een veel rustigere sfeer dan op bijvoorbeeld het hectische Schiphol. Nu vind ik dat hectische ergens ook wel zijn charme hebben hoor, maar als je daar niet van houdt en snel gestrest raakt raad ik je zeker aan om eens vanaf een kleiner vliegveld zoals GAE te vliegen. Ik denk echt dat je dan een stuk relaxter op reis zou gaan.

“Ik was zo verbaasd over hoe snel alles verliep bij Groningen Airport Eelde!”

Hoewel deze trip een samenwerking met Groningen Airport Eelde betrof meen ik alles wat ik hierboven heb gezegd oprecht. Voorheen klikte ik altijd meteen op Schiphol als ik op zoek ging naar vliegtickets, maar voortaan check ik ook zeker even of er vluchten beschikbaar zijn vanaf Eelde. Je zou dus kunnen zeggen dat deze ervaring mijn horizon letterlijk en figuurlijk heeft verbreed! Meer informatie over Groningen Airport Eelde vind je hier.

Heb jij weleens gevlogen vanaf een compact vliegveld zoals Groningen Airport Eelde? Zo niet, zou je het wel overwegen? Ik ben benieuwd!

xoxo,
Rowan

* Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met Groningen Airport Eelde.