Mijn nieuwe laptop: Een krachtpatser voor een prikkie!

O. MIJN. GOD. Ik ben zó blij! De reden van deze extase? Een laptop! Niet zomaar een laptop. De MSI Titan Pro GT73VR RF. Een béést van een laptop die alles, maar dan ook ALLES kan wat ik van hem verlang. Foto’s bewerken? Eitje! 4K video’s renderen? Makje! Sims spelen? Pas de problème!

Helaas kon ik dat niet zeggen van mijn oude laptop. Foto’s bewerken was niet zijn hobby. Gamen deed ie liever niet. En video’s bewerken vond ie AFSCHUWELIJK. Als ik ‘m ondanks z’n tegenstribbelingen toch aan het renderen zette, klonk ie alsof ie op zou stijgen. Bovendien lag ie permanent aan het infuus (lees: oplader en internetkabel). De boosdoeners? Een luie accu en kapotte Wi-Fi kaart. Echt ‘portable’ was ie dus ook al niet meer. Na 10 jaar semi-trouwe dienst was het daarom hoog tijd dat ie met pensioen zou gaan. Dus ging ik op zoek naar een waardig vervanger.

Kwaliteit voor een prikkie

De functie eisen voor de positite van ‘Rowans nieuwe laptop’ waren behoorlijk pittig. Met stipt op nummer één stond bijvoorbeeld een krachtige videokaart. Niet persé om te gamen – hoewel ik een sporadisch potje Sims niet afsla – maar vooral om video’s te bewerken. Video’s maken en bewerken is een hobby. Een hobby waar ik ook nog eens iets mee verdien. Eerlijk is eerlijk, ik verdien er geen bakken met geld mee. Een laptop van duizenden euro’s kon ik dan ook niet verantwoorden tegenover mezelf. Bovendien heb ik nog meer hobby’s die óók geld kosten. Reizen en kleding kopen bijvoorbeeld. Mijn vader – die ik als recruiter had aangesteld – lachtte me dan ook vierkant uit: ‘Wat jij zoekt, ga je nooit vinden voor jouw budget’. Maar wie het laatst lacht, lacht het best! Voor mijn MSI Titan Pro blablabla betaalde ik namelijk een bedrag met slechts 3 nullen.

Een tweede kans

Ik hoor je denken: ‘Wat is het addertje onder het gras?’ Nou, dat ‘addertje’ is het feit dat ‘t een tweedehandsje is. Zelf spreek ik liever van een tweedekansje. Tweedehands klinkt oud en stoffig. En die termen gaan totaal niet samen met mijn nieuwe laptop. Ik kocht ‘m bij computercenter. Alle laptops die daar binnenkomen worden helemaal nagekeken en gereinigd. Mijn laptop is zo goed als nieuw, alleen de prijs was een stuk lager dan wanneer ie rechtstreeks uit de fabriek zou komen. Een buitenkans! 

Betrouwbaar

‘Maar is dat wel betrouwbaar?’, vraag je je misschien af. Een begrijpelijke twijfel. Via marktplaats kopen vind ik bijvoorbeeld ook spannend. Hier geldt immers meestal het credo: ‘Service tot aan de deur’. Gelukkig is dit bij computercenter niet het geval. Niet goed? Dan stuur je ‘m binnen 14 dagen gewoon retour. Terugbrengen kan trouwens ook. Computercenter heeft namelijk drie fysieke locaties. Ze zijn gevestigd in Groningen, Zwolle en Hoogeveen. Bovendien geven ze ook garantie. Net als een gewone winkel dus. Mocht je beroep op die garantie dienen te doen? Dan kan je dus ook gewoon in een ‘echte’ winkel van stenen terecht. Persoonlijk vind ik dat altijd wel een heel fijn idee.


Kortom, ben je ook op zoek naar een nieuwe laptop? Maar wil je er liever niet te veel voor betalen? Neem dan zeker eens een kijkje bij computercenter voor een refurbished laptop. Ook voor preloved desktops en smartphones kan je trouwens bij deze toppers terecht. O, en wil je van je oude laptop verkopen? Ook daarvoor ben je bij computercenter aan het juiste adres!